hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos-almás kosárka

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, a cukrot összekeverjük egy mokkáskanál fahéjjal. A rétestésztát négybe vágjuk, minden réteget (kivéve az utolsót) megkenünk vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral, összesen legyen négy réteg. Az így kapott lapokat óvatosan behelyezzük a muffinsütő forma mélyedésébe. Sütőbe tesszük, és 180 fokon addig sütjük, míg a szélek világos-aranyszínűek nem lesznek. Ezután kivesszük a formákat.

Az almát előkészítjük és kockára vágjuk, ráöntjük a juharszirupot, megszórjuk a fahéjjal, a szárított bazsalikommal és a reszelt szerecsendióval.

Az előkészített rétestésztás kosárkákba belekanalazzuk az almás tölteléket. 190 fokon további 7-10 percig sütjük. Gyakran nézzük meg a süteményt, nehogy a réteslapok szélei megégjenek. Friss bazsalikomlevéllel és tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

A szárított bazsalikom intenzív fűszer, ezért különösen ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön túl sok belőle az almás töltelékbe. Fontos, hogy ne friss bazsalikomot tegyünk a töltelékbe, mert sütés alatt a bazsalikom elveszíti élvezeti értékét. Friss bazsalikomot csak a sütés után tegyünk a süteményre.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss