Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük.
A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját és a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk.
Az őszibarackot szeletekre vágjuk.
Kikent tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelő durva fokán. Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack, majd a maradék túrókrémmel az egészet
beborítjuk. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, előmelegített sütőbe toljuk.
Nagy lánggal (200 fok) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170 fok) további kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!