Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi pulykaragu

MME MME
2 3/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Pörköltet készítünk: A megmosott húst csíkokra, esetleg kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és a gomba felaprított tönkjeit kevés olajon megpároljuk és lepirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majoránnát, köményt.
Elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst és összekeverjük. Nagy lángon, időnként alákeverve addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik és feladja a levét. Ekkor megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a borsszemeket, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és közepes lángon, fedő alatt főzzük tovább. Amikor kedvünk tarja, hozzáadjuk a közepesre aprított gombát. (A csiperkegombát nem kell hámozni, csak folyóvízben ledörzsöljük róla a földdarabkákat, és csak a hibás részeket kell késsel kivágni.) A pörköltet másképp is készíthetjük, ha más a meggyőződésünk a pörköltkészítésről.

Amikor minden megpuhult, a tejfölt a paradicsompürével és egy evőkanál liszttel elkeverjük, majd ráöntjük a ragura. Összeforraljuk. Főtt orsótésztával vagy rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek