Elkészítés: A mazsolákat áztassuk a desszertborba.
Közben olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és süssük meg rajta a tisztított májat, valamint adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, zsályát is, borsozzuk alaposan, pirítsuk legalább 5 percig, hogy szépen megbarnuljon.
A fűszeres májat (a kisült vajas zsírjával együtt) tegyük egy aprítógépbe vagy turmixba, krémesítsük. Öntsük hozzá időközben a tejszínt és 2 evőkanállal a borból is, ezután sózzuk, alaposan krémesítsük.
Olajozzunk ki 4 szufléformát, az aljába kanalazzuk a borban áztatott mazsolákat, majd rá a májkrémet, és lefedve tegyük a hűtőbe néhány órára.
Tálaláshoz vágjuk késsel körbe a csirkemájat, fordítsuk tányérra. Pirított briós szeletekkel és olívaolajjal meglocsolt friss salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre