Elkészítése: A sütőt 200 fokra melegítjük. Egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk. A cukrot a puha vajjal, a tojássárgájával és a sütőporral habosra keverjük, majd a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét evőkanállal, felváltva, apránként beleforgatjuk. Végül a reszelt citromhéjjal ízesítjük, és a tortaformába simítjuk. A sütőbe téve tíz percig sütjük, utána a lángot – anélkül, hogy a sütőajtót kinyitnánk – 180 fokra mérsékeljük, a tésztát tűpróbáig (20-25 percig) sütjük. Ekkor a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát még tíz percig benne hagyjuk. A szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Nem sokkal tálalás előtt két lapba vágjuk, és az alsó lapot baracklekvárral vastagon megkenjük. A tejfölről a savót leöntjük, és a sűrű részét a lekvárra simítjuk. A felső lapot ráfektetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk. (Ha egy régi csipketerítőt kimosva, kivasalva a tortára fektetünk, s úgy hintjük rá a porcukrot, a terítőt óvatosan felemelve gyönyörű mintás lesz a torta.) A torta tetejére és köré szép eperszemeket rakunk.