Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzáadom a vizet, összekeverem, majd a lisztet és a sütőport is hozzádolgozom. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és a tésztához forgatom. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítom, 180 fokon kb. 1/2 órát sütöm.
Közben a krémhez a tojások sárgáját kikeverem a vaníliás cukorral és porcukorral, majd hozzáadom a mascarpone sajtot. A tojásfehérjéket felverem, a sajtkrémhez forgatom.
A kihűlt piskótát kettévágom, a krém felével megtöltöm, teleszórom a darabolt ananásszal, ráhelyezem a másik piskótalapot, és a maradék krémmel megkenem.
Tálaláskor a kockázott sütit kakaóporral díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre