Elkészítés: Az ananászt megtisztítjuk, középső kemény részét kivágjuk, majd kisebb darabokra szedjük. A kiviket meghámozzuk és kockára vágjuk.
A rizst átválogatjuk, megmossuk, és a tejben puhára főzzük gyakori kevergetéssel. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, ízlés szerint cukrozzuk, és belekeverjük a gyümölcsdarabok 3/4 részét. Ezt követően vizezett vagy fóliával kibélelt formába töltjük és kihűtjük.
A kihűlt rizst tálaláskor tányérra borítjuk, megszórjuk a maradék
gyümölccsel, és díszítjuk a porcukorral kemény habbá vert tejszínnel. Kinálhatjuk csoki-vanília öntettel, fagylalttal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre