A vajat felolvasztjuk - ne legyen forró -, és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást is.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót, valamint az apró csokidarabokat, majd egy keverőlapát segítségével beleforgatjuk az egészet a tojásos-cukros masszába.
Kiskanállal golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól nagyobb távolságra, mivel sütés közben a kekszek elterülnek. A tepsit 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 12 perc alatt készre sütjük. Ha puhák is középen, nem szabad tovább sütni: ahogy hűlnek, úgy keményednek tökéletes állagúra.
Tipp: Ha a lisztből 2 evőkanállal elveszünk,és helyette 2 evőkanál kakaóport adunk hozzá,valamint fehércsokit, akkor is isteni kekszet kapunk. - Pintér Virág