hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aludtejes kakaós csiga

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 2 dl aludttej
  • fél dl tej + egy pici cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 14 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg vaj
  • 3-4 teáskanál cukrozatlan kakaó
  • 2 marék zabpehely
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: A langyos cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk. 45 percet meleg helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra négyzetté nyújtjuk. Megkenjük a porcukor, vaníliás cukor, lágy vaj és kakaópor keverékével, megszórjuk zabpehellyel, hogy a töltelék ne folyjon majd ki, feltekerjük, és éles késsel 3 centis darabokat vágunk belőle.

Egy muffinformába papírkapszlikat teszünk, mindegyikbe szórunk kevés zabpelyhet (szintén a töltelék felfogására), és mindegyikbe 1-1 csigát ültetünk. 1/2 óráig kelesztjük.

Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, 2 dl meleg tejszín és 5 dkg cukor keverékével meglocsoljuk, és további 10 percig takarékon sütjük.

Langyosan tálaljuk.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss