A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal, a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük.
A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük.
A csokoládét és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük, és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával.