Elkészítés: Alufóliával kibélelet tepsibe az almát szorosan egymás mellé leszeleteljük. A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményre felvert fehérjehabot.
Felét az almára simítjuk, majd a maradékoz kakaót keverünk, és a sárgára rétegezzük. Előmelegített sütőben kisütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal is habosra keverjük.
A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk, és az alma tetejére kenjük a krémet. Végül reszelt csokival és almaszeletekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre