Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-krémes sütemény II.

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1,5 kg alma
  • 8 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • csokireszelék

Elkészítés

Elkészítés: Alufóliával kibélelet tepsibe az almát szorosan egymás mellé leszeleteljük. A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményre felvert fehérjehabot.

Felét az almára simítjuk, majd a maradékoz kakaót keverünk, és a sárgára rétegezzük. Előmelegített sütőben kisütjük.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal is habosra keverjük.

A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk, és az alma tetejére kenjük a krémet. Végül reszelt csokival és almaszeletekkel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss