Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Álláshirdetés: Kocsmárosát és egyben királyát keresi ez a romantikus kis sziget

default user icon
MME
Egy igen érdekes álláshirdetés látott napvilágot az elmúlt napokban. Kocsmáros pozícióba keresi nagy tapasztalattal rendelkező munkavállalóját a mindössze ötven hektáros Piel-sziget, ami a Furness-félsziget közelében, Észak-Angliában fekszik. Aki úgy gondolja, hogy megpályázná az állást, az készüljön fel arra is, hogy nagy valószínűséggel királlyá is koronázzák úgy, ahogyan az elődeivel is történt az elmúlt kétszáz évben.

A sziget egyetlen pubja és Piel élére keresnek új vezetőt egy álláshirdetésben. Felelősségteljesebb munka ez, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk, ugyanis az ivó története több mint háromszáz évre tekint vissza. Egy korabeli feljegyzés szerint az első ismert vezető és egyben tulajdonos egy földesúr volt, aki 1746 és 1766 között élt és dolgozott a szigeten.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Geoff Beattie (@geoffbeattie) által megosztott bejegyzés

Az igen aprócska, mindössze 50 hektáros, ám de annál gazdagabb történelemmel rendelkező Piel-sziget leendő királyának, vagy ha jobban tetszik, kocsmárosának bőven lesz munkája. Április és szeptember között szó szerint ellepik a turisták a környéket, első útjuk pedig a helyi pubba vezet – a királyi tennivalókról pedig még nem is beszéltünk.

Piel kocsmájának vezetőjét az 1800-as évek óta a terület királyává is koronázzák, aminek procedúrája is megér egy külön misét. A kiválasztottat ugyanis nyakon öntik egy vödör sörrel úgy, hogy közben egy antik széken ül harci sisakban, kezében egy rozsdás karddal. Az ünneplés után pedig jöhet a munka!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tradfolketc (@tradfolketc) által megosztott bejegyzés

A kocsma vezetésén túl az egész szigetet felügyelete az uralkodó feladata még holtszezonban is, ezért a helyi önkormányzat igen komolyan veszi a megfelelő ember kiválasztását. A korábbi bérlőkről annyit lehet tudni, hogy eddig ismeretlen okok miatt felmondták a szerződést. A The Ship Inn új üzemeltetőjét most egy tisztán átlátható közbeszerzésen keresztül keresik egy megfelelő tapasztalattal rendelkező kalandvágyó ember személyében legalább tíz évre.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss