hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-csokis pitetorta

75 perc
rafinált
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • Az omlós tésztához:
  • 27,5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 12 dkg krémsajt
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1/2 tk só
  • 1 db tojássárgája
  • A csokikrémhez:
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek krémsajt
  • 1 ek méz
  • 1 ek mogyorókrém
  • A kenéshez:
  • 4 ek áfonyalekvár
  • 20 dkg áfonya
  • A zseléhez:
  • 5 dkg áfonya (+ a díszítéshez)
  • 5 dkg szeder (+ a díszítéshez)
  • 0,5 dl feketeribiszke szörp
  • 1 ek zselatinpor

Elkészítés

1.

A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.

2.

A csokikrémhez kis lángon felolvasztjuk a felkockázott csokoládét, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. A többi hozzávalót egy kis tálkában kikeverjük, majd hozzácsorgatjuk a csokoládét.

3.

A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd téglalap alakú piteformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk, majd 170 fokos sütőben 15–20 percig sütjük. Még forrón átkenjük az áfonyalekvárral, majd megtöltjük a csokikrémmel.

4.

A díszítésre szánt gyümölcsöt elrendezzük rajta. Az 5-5 dkg áfonyát és szedret botmixerrel pürésítjük. A szörpöt megmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. A gyümölcspüréhez adjuk, és a gyümölcsszemekre öntjük. Hagyjuk kissé megszilárdulni, majd tálaljuk.

A pitéhez az omlós tésztát elkészíthetjük előre, hűtőben akár egy hétig eláll a nyers tészta. Ki is süthetjük őket előre, ekkor tároljuk felhasználásig légmentesen.

Ezek is érdekelhetnek