
recept
Egyszerű



Áfonyás clafoutis
Hozzávalók
Elkészítés
- A piteformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az áfonyát a kivajazott formába öntjük, és egyenletesen elrendezzük.
- A tésztához a tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, majd kézi robotgéppel kihabosítjuk.
- A cukros tojáshoz adjuk a tejet és az olvasztott vajat, majd ezekkel is alaposan elkeverjük.
- A lisztet összekeverjük a sóval, és ez is mehet a tejes-tojásos keverékbe.
- A masszát óvatosan a formában lévő áfonyaszemekre öntjük, és a piteformát az előmelegített sütőbe toljuk. 50-55 perc alatt süssük szép aranybarnára.
- A kisült clafoutis-t hagyjuk 20-25 percig hűlni, majd megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az áfonyás clafoutis!
Megjegyzés
Ez a mennyiség egy 24 centis piteformához elegendő.

















