hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha vettél ebből az élelmiszerből, semmiképp se egyél belőle

default user icon
MME
Veszélyre figyelmeztet a gyártó, visszahívták a terméket.

A megengedettnél magasabb aflatoxin tartalom gyanúja miatt az Abonett visszahívja egyik termékét - közölte honlapján a gyártó.

A visszahívással érintett termék adatai:

- Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g

- Tételazonosító / minőségmegőrzési idő lejárata: 24.10.2023

- Termék EAN kódja: 5997148703625

- Számlán szereplő cikkszám: KT01001

A gyártó kéri, hogy a fenti azonosító adatokkal rendelkező terméket a vásárlók juttassák vissza részükre a 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre. A postaköltséget a cég állja,valamint a visszárut kompenzálja - írják.

A termék egyébként a Rossmann üzleteiben is kapható, ők is közleményt adtak ki, melyben az írják, a Rossmann üzleteibe is vissza lehet vinni a magadott szavatossági idejű termékeket 3 héten keresztül, 2022.09.21-10.07. között. A terméket a blokk felmutatása nélkül visszaveszik és a vételárat is visszafizetik.

Az Abonett így reagált a visszahívásra

„A fogyasztók egészsége mindennél fontosabb az extrudált termékeket gyártó Abonett Kft számára. A több mint 35 éves múltra visszatekintő családi cég a vásárlói iránti maximális felelősségérzet miatt kiemelt figyelmet fordít a minőségi alapanyagok beszerzésére és ezek szakszerű feldolgozására

Az Abonett Kft. évtizedek óta foglalkozik extrudált kenyerek gyártásával. Célja, hogy kiemelkedő minőségű, adalékanyagmentes, magas tápértékű extrudált kenyereket kínáljon a fogyasztóknak, amelyek segítenek egészségük és mindennapi jóllétük megőrzésében.

Fogyasztóink biztonságának érdekében visszahívjuk az Abonett Gluténmentes Extrudált Kenyér, Zöldségekkel, 100 gr. azon: 24.10.2023 (termék hátoldalán található) termékünket határérték feletti aflatoxin-tartalom gyanúja miatt.

 Az érintett csomagolásokban a kimutatott érték minimálisan ugyan, de meghaladhatja az előírtakat. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy aflatoxinhoz köthető tünetek csak jelentősebb dózisban vagy hosszútávon, tartós fogyasztás esetén jelentenek veszélyt. Ezzel együtt az ellenőrzési eredmények miatt a cég azonnal intézkedett a termékek visszahívásáról. 

 Piacvezető, felelős élelmiszergyártóként az Abonett fokozottan ügyel a vásárlói biztonságára, tevékenységének alapértéke a megbízhatóság, és a felelősségtudatos működés. Ennek értelmében a visszárukért a kereskedőket és vásárlókat egyaránt kompenzálják. Minden további információ a www.abonett.hu oldalon található.”

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss