Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a reggeli kávéd - 5 egyszerű tipp!

Reggel nem tudsz másra gondolni, csak arra a finom, ínycsiklandó kávéillatra? Jobb, ha mindenki békén hagy az első adag koffein előtt? Tippjeink segítségével tökélyre fejlesztheted a reggeli ízélményt!
1. Felejtsd el az őrölt kávét!

Ha jót akarsz, akkor nem az őrölt kávét vásárolod meg: a frissen őrölt kávébabokból erősebb aromát kapsz, amelynek intenzitása kétszer olyan hosszú ideig kitart, mint őrölt változaté. Persze, így egy olyan kávéfőzőre is szükséged lesz, amielőbb  megőrli a szemeket, de hidd el: megéri a befektetés!

KÁVÉIMÁDÓ VAGY? 5 TÉNY A KEDVENCEDRŐL, AMI TÉGED IS MEGLEPHET >>> 
2. Kis adagokban vásárold!

A rendesen tárolt kávébabok nem romlanak meg, de ahogy öregszenek, úgy veszítenek az ízükből, így, ha kisebb adagokat vásárolsz, azzal elkerülheted a minőségromlást. A kinyitott csomagot két hét alatt el kell fogyasztani, mert utána élvezhetetlenné válik.

3. Tartsd melegen a bögrét!

Ez a kis trükk hozzájárul ahhoz, hogy hosszabban élvezhesd a forró kávét. Ezért tartják az olasz kávézókban a cappuccino gép fölött a csészéket.

4. Ízesítsd!

Egy kis vanília, fahéj vagy aszalt gyümölcs - tedd nyugodtan a szűrőbe, mielőtt lefőznéd a kávét. Így saját ízesítésű, egyedi kávét kapsz! Kísérletezz bátran!

5. Használd fel a maradékot

Ha túl sokat főztél le, és nem tudod mindet meginni, öntsd bele egy jégkockatartóba, hogy később ezzel ízesítsd a jegeskávéd. Így nem fogod felvizezni az egyszerű jéggel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss