Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 háztartási eszköz, ami úgy nyeli el a pénzed, hogy észre sem veszed

default user icon
MME
A háztartási gépek jelentősen leegyszerűsítik mindennapjainkat, azonban sokat is fogyasztanak. Összeállításunkból most nem csupán azt tudhatod meg, melyek a legártalmasabbak a pénztárcádra nézve, hanem azt is, hogyan spórolhatsz néhány egyszerű trükkel.
Mikró

A mikróval az a baj, hogy a hirtelen leadott hőmennyiség sokkal több áramot fogyaszt, mintha a tűzhelyen melegítenéd meg a vacsorát. Hatékony trükk lehet, ha a mikrót  áramtalanítod, ha éppen nem használod. Ezzel nem csak a pénztárcádnak teszel jót, hanem az egészségednek is.

5 szuper mikrós trükk, ami megkönnyíti az életed - videó! >>>

Hűtő

A hűtőszekrény esetében több opcionális megoldás is a rendelkezésedre áll. Az első lehetőség, ha számításba veszed az elhelyezkedését. A hűtő hátoldalán rácsokat találsz, amelyek, ha nagyon közel vannak a falhoz, vagy éppen be vannak építve konyhabútornak álcázva, sokkal több energiát fogyasztanak, hogy a levegőáramlást és párologtatást megoldják. Így ha megteheted, hagyj neki egy kis „mozgásteret". További lehetőség a spórolásra, ha rendszeresen leereszted a hűtőszekrényedet, mert csak így tudod biztosítani, hogy mindig normális energiafogyasztást generáljon. Mindemellett nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy régi típusú- vagy energiatakarékos hűtőd van. A régi típusú egyedek ugyanis rendkívül sokat fogyasztanak, így a legbiztosabb megoldás természetesen az lenne, ha le tudnád cserélni egy korszerűbbre. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, de addig is, amíg nem vásárolsz egy újat, fogadd meg a fenti tanácsokat.

5 szuper tipp, hogy energiatakarékosabb legyen a hűtőd >>>

Mosógép

Ki gondolná, hogy az egyik leghasznosabb háztartási masina megzabolázásával rengeteget spórolhatsz? Ha nem szeretnéd, hogy a pénzed csak úgy elússzon, akkor vess be néhány praktikát a spórolás jegyében. Az egyik leghasznosabb trükk, ha lecsökkented a fél programok használatát, hiszen ezek hatására sokkal több energiát fogyaszt el a gép, mint egy normál mosás idején. Várd meg, amíg összegyűlik annyi szennyes, amely megtölti a dobot, így biztos, hogy a lehetséges kapacitást maximálisan kihasználod. Mindemellett a mosógépre is érvényesek ugyanazok a költségtakarékossági megoldások, mint mindenre: ha nem használod a mosógépet, nyugodtan húzd ki az áramkörből, felesleges, hogy úgynevezett stand by üzemmódban pörgesse a villanyszámlád éjjel-nappal.

Házi Nutella pofonegyszerűen és olcsón - videó! >>>

Vécé

Érdekes adalék a spórolás mellett, hogy egy ember naponta átlagosan több 10 liter vizet használ el a vécé öblítésére. Ha egyébként még ereszt is a toaletted, akkor ez a becsült literszám ennél még sokkal több is lehet. A legjobb módja a hatékony spórolásnak, ha stop funkcióval ellátott öblítőre cseréled a jelenlegit, így csak annyi vizet használsz majd el, amennyi valóban szükséges. Ha erre nincs lehetőséged, érdemes ellátogatni a megfelelő szakboltba, mert egy kisebb összegért lehet külön is vásárolni öblítő stoppot, aminek a beszereléséhez nem szükséges szakember és természetesen a toaletted is marad a régi.

Egy filléres háztartási csodaszer - 6 dolog, amire kiváló a sütőpor >>>

Hősugárzó

Az őszi hónapokban egyre többször kerülnek elő az otthoni elektromos hősugárzók. Óriási előnyük, hogy koncentráltan tudod irányítani a meleg levegőt, amely kisbabáknak vagy kisgyermekeknek valóban hasznos lehet. Azonban ez a típusú háztartási gép fogyasztja a legtöbbet valamennyi közül, így nem árt néhány technikát bevezetni a használata során. Ha azt szeretnéd, hogy viszonylag rövid idő alatt melegedjen át a szoba, akkor állítsd be a hősugárzón az automatikus forgás funkciót, azaz félkörben forduljon jobbra és balra is, így nagyobb hatókörben árad szét a meleg. További trükk lehet még, ha a hősugárzó használatát csak a legszükségesebb esetekben használod, mert az alacsony fokozatra állított, de folyamatosan üzemelő gázkonvektor használata sokkal költséghatékonyabb és tartósabb megoldás is egyben.

3 egyszerű konyhai trükk, amivel spórolhatsz! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss