Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 csoda szép tavaszi dekor, amellyel feldobhatod az otthonodat

default user icon
MME
A tavasz a változás és a megújulás ígéretét hozza. Itt a tökéletes alkalom, hogy picit felrázzuk téli álmából a lakásunkat és egy kis tavaszi frissességet vigyünk az otthonunkba. Mutatunk 5 egyszerű módszert, amellyel megújíthatod a környezeted.

Tudtad, hogy az otthonunkat másképp használjuk a hidegebb hónapokban, mint nyáron? A jó idő beköszöntével több időt töltünk kint, így a terek felszabadulnak, szellősebb, élhetőbb lesz a lakás. Íme öt egyszerű, olcsó tavaszi dekorációs ötlet, amivel utat nyithatsz a jó energiáknak!

1. Cseréld le az ágytakarót!

A hálószoba átalakítása tényleg megoldható kevés pénzből: elég egy új ágytakaró, és máris megváltozik a helyiség hangulata. Jó választás az élénk virágnyomat és a nyugtató pasztell tónusok keveréke.

2. Virág mindenhol

Minden szobába tegyél virágot – meg fogsz lepődni, milyen mértékben dobja fel a helyiséget. A színek, illatok – tavasz a vázában! Nem kell több tízezer forintot költeni virágokra: a nagyobb áruházakban kapható csokrokat szedd szét, adj hozzá zöldeket. Gazdaságos megoldás, amivel tutira jól jársz.

3. Színes párnák a kényelemért

Cseréld le a téli textíliákat vidámabb színűekre! Ez egyszerű módja annak, hogy világosabbá, színesebbé tedd a teret. Tegyél színes párnákat a kanapéra, az étkezőasztal melletti székekre, az előszobapadra, a hálószoba foteljébe – minden helyet extra hangulatossá varázsolhatsz így.

4. Tavaszi gyertyák és meghitt pillanatok

A tavaszillatú gyertyák – a virágos illatok, mint a jázmin, a lonc – frissítő hatásúak, és ugyanúgy nyugalmat árasztanak, mint a téli, nehezebb illatok.

5. Díszdobozok, vázák, csecsebecsék

A színes kiegészítők, kézzel festett kerámiák, vázák gyönyörű díszei lehetnek a lakás minden helyiségének.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss