A összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzádjuk a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, és a tejfölt, majd egynemű tészává keverjük.
Pár perc pihentetés után, 1 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojásfehérjével, sajttal,szezámmaggal és/vagy tökmaggal megszórjuk, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
Nagy előnye, hogy sütés nélkül sokáig tárolható lefagyasztva. Ha lefafyasztjuk kiszaggatva, bármikor, úgy fagyosan betesszük kikent tepsibe, megkenjük, megszórjuk, és 15-20 perc alatt kész a friss, meleg perec. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!