Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrjuk, és egy tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet vagy meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát hűtőbe rakjuk.
2. Elkészítjük a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, a felvert habtejszín és a zselatint. Miután összedolgoztuk a krémet, megkenjük vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakjuk.
3. Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenjük a torta tetejét. Oldalának alját,ahol a tészta látszik, tortadarával bevonjuk. Tetejét meggyel, franciadrazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre