Elkészítés: A diót összekeverjük a cukrokkal. A lisztben a vajat szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi belevalót, rugalmas tésztát gyúrunk. Rövid, 10 percnyi pihentetés után 3 részre osztjuk a tésztát, majd közepes nagyságú tepsibe nyújtjuk az elsőt. Megkenjük lekvárral, meghintjük a dió és cukor keverékének a felével, és ugyanígy járunk el a második lappal is.
A fedőlapot is kinyújtjuk, befedjük a süteményt, majd 1 órát normál konyhai hőmérsékleten kelesztjük. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a tészta sülés közben, és 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirosodik.
Elkészítjük a csokimázat, és amikor a sütemény langyosra hűl, bevonjuk, másnap szeleteljük.
Sokáig elálló sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre