Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ki ne dobd a krumplihéjat! Elképesztő, mit helyettesíthetsz vele főzés közben!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor főzés közben jövünk rá, hogy kifogytunk valamiből, amire S.O.S. szükségünk lenne, és már nincs időnk boltba szaladgálni. Ilyenkor jönnek jól a különféle pótlékok és helyettesítők – a zsemlemorzsa esetében például egy igen meglepő, szemétre való hulladék menthet meg bennünket: a krumpli héja. Máris mondjuk, hogyan!

Ki az, aki krumplipucolás után még kidobja a héjat? Reméljük, egyre kevesebben, hiszen arról már értekeztünk, hogy példul milyen isteni csipszet lehet készíteni a komposztálásra váról hulladékból. Most a burgonyahéj újrahasznosításának újabb zseniális lehetőségét villantjuk meg: bemutatjuk mint tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt!

 

ÍGy készíts zsemlemorzsa-helyettesítőt krumplihéjból!

Az első és legfontosabb lépés, hogy a krumplit jól megmossuk-megsikáljuk, mielőtt meghámozzuk. Ha ezzel megvagyunk, itassuk le róla a lehető legtöbb nedvességet. Tegyük a héjdarabkákat egy turmixgépbe, és óvatosan, nehogy nyúlós, ragacsos péppé aprítsuk, addig pörgessük a gépet, amíg a keverék olyan morzsás lesz, mint a zabpehely – és készen is van! Ha panírozásra nem is alkalmas – arra van más ötletünk – húsgombócokhoz, fasírthoz, zöldségpogácsához vagy más olyan, zsemlemorzsát használó receptekhez tökéletes, ahol azt tömörítésre, a jobb formázhatóság elérésére használják. Arra figyeljünk, hogy a krumplihéjmixet csak fokozatosan adagoljuk, mivel ez az összetevő nem feltétlenül helyettesíti egy az egyben a zsemlemorzsát minden receptben.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss