Elkészítés: A glazúrhoz a porcukrot simára keverjük a rummal, hogy jól kenhető legyen.
A tésztához a 6 tojás sárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a reszelt csokoládét, majd ha jól kikeverjük, belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha kész, azonnal kiborítjuk, vigyázva, hogy el ne törjön a tészta. Levesszük a sütőpapírt, s a még meleg tésztára rátesszük a glazúrt.
E mutatós süteményt melegen szeleteljük hideg vízbe mártott késsel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre