Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zongorabillentyűk

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 kiskanál kakaó
  • 14 dkg reszelt csokoládé
  • kevés sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • A glazúrhoz:
  • 50 dkg porcukor
  • kb. 1 dl rum

Elkészítés

Elkészítés: A glazúrhoz a porcukrot simára keverjük a rummal, hogy jól kenhető legyen.

A tésztához a 6 tojás sárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a reszelt csokoládét, majd ha jól kikeverjük, belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük.

Ha kész, azonnal kiborítjuk, vigyázva, hogy el ne törjön a tészta. Levesszük a sütőpapírt, s a még meleg tésztára rátesszük a glazúrt.

E mutatós süteményt melegen szeleteljük hideg vízbe mártott késsel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss