Elkészítés: A tésztához alisztet a sóval tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat,
kézzel elmorzsoljuk, a tojássárgával és kevés hideg vízzel (kb. 2-3 evőkanál) összedolgozzuk, cipót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Enyhén lisztes felületen a tészta 2/3-át köralakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.
A töltelékhez a tojásokat a tejszínnel és kevés sóval felverjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és enyhén cukros vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük.
A kihűlt zöldségeket a tésztán szépen
elrendezzük, ráöntjük a tojásos keveréket.
Végül befedjük a maradék kinyújtott tésztával, a tetejét tojássárgájával megkenjük, megszórjuk parmezánnal, és 160 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre