A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, és a gombát megtisztítjuk, majd felvágjuk fel ízlés szerint.
A vöröshagymát megpucoljuk és felvágjuk apróra. Az olajat felhevítjük, majd hozzá adunk apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, és félig lefedve pároljuk pár percig.
Ezután hozzáadjuk a gombát, megszórjuk az ételízesítővel, majd pár percig pároljuk. Végül felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd főzzük puhára a zöldségeket.
Egy tálkába tesszük a tejfölt, a mustárt, és a lisztet, majd simára keverjük. Ezután hozzáadunk egy merőkanál levest, majd alaposan összekeverjük.
A forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, belecsorgassuk a tejfölös keveréket, majd szintén felforraljuk.
Ezután kanállal beleszaggatjuk az előzőleg elkészített sonkagaluskát.
A sonkát és a vöröshagymát botmixerrel pépesítsük. (v. daráljuk le). Ezután hozzáadjuk a liszthez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd összekeverjük.
Hozzáadjuk az egész tojást, majd összekeverjük, hogy egy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. (Ha szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk hozzá.)
A forrásban lévő levesbe, kanállal beleszaggatjuk a kisebb galuskákat, majd megvárjuk amíg feljönnek a leves tetejére. Ekkor kisebbre vesszük a lángot, és pár percig főzzük.