Elkészítés: A vajon megpároljuk a felaprított zöldségeket, ,egszórjuk a liszttel, elkeverjük, és annyi tejet öntünk rá, hogy sűrű, krémes töltelékünk legyen. Fűszerezzük, és belekeverjük a reszelt sajtot.
A leveles tésztákat egyenként, lisztezett deszkán téglalap formára nyújtjuk, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként, 7 cm mélyen bevagdaljuk a tésztalapok minden hosszabbik oldalát. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és a tészta közepébe halmozzuk a három részre osztott sajtos tölteléket. Az oldalsó csíkokat, mintha fonnánk, középre, egymásra hajtogatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mind a három rudat, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha elkészült, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre