Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Waldorf-saláta

MME MME
4 4.4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg zeller
  • 2 citrom átszűrt leve
  • 2 savanykás alma
  • 10 dkg dió
  • 1 kis fej saláta
  • néhány zellerlevél
  • A mártáshoz:
  • 1 dl tejszín
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál brandy

Elkészítés

Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, azonnal meghintjük citromlével és fél kk. sóval. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, héjuk vastagságától és ízlésünktől függően meghámozzuk, vagy hámozatlanul hagyjuk őket, apróra felkockázzuk, és ugyancsak megöntözzük citromlével. Néhány diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk.
Elkészítés: A mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, kíméletesen a majonézhez adjuk, elkeverjük a brandyvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk. Az almát és a zellert lecsepegtetjük, a vágott dióval együtt beleforgatjuk a mártásba, lazán összekeverjük, és 1 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt a salátát leveleire bontjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra törölgetjük. Néhány szép levéllel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, és a tál aljára szórjuk. Ráhalmozzuk a majonézes keveréket, tetejét a félretett diógerezdekkel és zellerzölddel díszítjük. A szépség kedvéért tálalhatjuk úgy is, hogy csak az asztalnál keverjük össze a mártással. Kínálhatjuk csinos üvegtálkákban vagy koktélos kelyhekben is. Többfogásos menüben elegáns előételként adhatjuk.

Megjegyzés

1 adag: 2580 kJ/616 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss