Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros almával töltött göngyölt csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A káposzta leveleket sós, forrásban lévő vízbe tesszük, néhány perc alatt megpároljuk, majd lecsepegtetjük és félre tesszük.
  2. Serpenyőbenfelhevítjük a vajatés hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott almát, fahéjjal, reszelt narancshéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük, édesítjük cukorral és felöntjük a vörösborral. Forralás után beleszórjuk a gluténmentes zabpelyhet, lassan összeforraljuk.
  3. A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk és forrázott káposztalevélre fektetjük. Egy csík almás tölteléket helyezünk rá és feltekerjük a káposztával együtt.
  4. Olajozott tepsibe helyezzük és bekenjük a felvert tojásos tejszínnel. Alma, narancs és burgonya gerezdekkel együtt lefedve 190 fokon 30 percig sütjük, majd fedő nélkül 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges pici vizet öntünk alá.

ÍGY KÉSZÍTHETED EL A VÖRÖSBOROS ALMÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELLET! >>> 

BANÁNOS-ÁFONYÁS ZABLEPÉNY >>> 

CSIRKEMELL ÉDESBURGONYA- ÉS KRUMPLIPÜRÉVEL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek