Sajtos-almás göngyölt csirkemell

MME MME
90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemelleket késsel megnyitunk. Elkezdjük félbevágni keresztben, de nem vágjuk teljesen ketté, nagyjából egy centivel a teljes elvágás előtt megállunk, és kinyitjuk a csirkemellet.
  2. Nagyobb folpackot vágunk mint a hússzeletek, ráhelyezzük a nyitott filére, és klopfolni kezdjük mindkét oldalát finoman, igyekszünk téglalap alakhoz hasonló formát elérni.
  3. Az elkészült szeletet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
  4. Az almát megmossuk, és felkockázzuk (nagyjából egy centis kockákra). A kockákra citromlevet öntünk, majd összeforgatjuk. Megtöltjük vele a csirkét.
  5. A szeletekre szórjuk a reszelt sajtot (a hús szélére nem szórunk), egyenletesen eloszlatjuk az almakockákat, szorosan elkezdjük feltekerni, a tekercsek végeinél a húst benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  6. A baconszeleteket kiterítjük merőlegesen úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, majd a tekercseket a bacon első harmadára helyezzük, úgy hogy a tekercsek záró része legyen alul. A baconok alá nyúlunk és szorosan feltekerjüki, a végeken pedig rányomkodjuk a szalonnát.
  7. A sütőt közben előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsibe öntünk pár csepp olajat, erre helyezzük a roládot, körberakjuk fokhagymagerezdekkel, mellé öntjük a vizet és a bort, majd lefedjük alufóliával.
  8. Kb. 40 percig sütjük, utána levesszük a fóliát, és további 10 percig pirosra sültjük.
  9. Az elkészült tekercseket 10-15 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a szaftjával meglocsolva tálaljuk.
  10. Tökéletes burgonyapürével, tepsis burgonyával, esetleg aszalt gyümölcsös rizzsel, vagy sült zöldségekkel is.

Nézd meg videón, hogy készül a sajtos-almás göngyölt csirkemell:

Ezek is érdekelhetnek

Friss