A zöldségféléket megtisztítjuk, karikára, hasábokra vagy cikkekre vágjuk. Külön-külön pároljuk a zöldségeket, a következő módon: kevés olvasztott margarinba tesszük a darabolt zöldséget, sóval ízesítjük és erős tűzön gyorsan üvegesre pirítjuk, majd kevés vizet aláöntve készre pároljuk. A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben puhára, \\"ragacsosra\\" főzzük, ha kihűlt fűszerezzük majoránnával. Kis lepényeket formázunk belőle, amennyiben nem állna össze, keverjünk bele egy kevés lisztet vagy egy tojást. A lepényeket forró olajban kisütjük és a párolt zöldségekkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre