Elkészítése: Kétharmad rész finomliszt és egyharmad rész Graham-liszt keverékéből, 2 szem főtt, áttört burgonyával és 2 deka élesztővel, fél kiskanál mézzel és 5 evőkanál hidegen sajtolt olajjal 1,8 deci vízzel félkemény tésztát gyúrunk-dagasztunk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: gőzben megpárolunk (esetleg megfőzünk) 20 dekányi apróra vágott vegyeszöldséget. Kevés margarinon megfuttatunk egy szál, vékony karikákra vágott póréhagymát, 10 deka cikkekre vágott gombát hozzáadunk, és átpirítjuk. Beletesszük a levétől lecsöpögtetett puha zöldséget, és fűszerezve átforgatjuk, zsírjára sütjük, majd 3 felvert tojást ráöntünk, s ha megkocsonyásodott, hűlni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és a közepén egyenletesen elosztjuk a kihűlt zöldségragut, majd ráhajtjuk a tészta széleit. Enyhén kiolajozott tepsire borítjuk (eddigi alsó része kerül felülre), olajjal vékonyan bekenjük, és langyos helyen, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. Az esetlegesen leeső tésztával a tetejét díszíthetjük. Olajjal lekenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve vízzel bekenjük, hogy szép fénye legyen.
Elkészítési idő: 1,5 óra
10 dkg 1018 kJ/244 kcal