Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres marhahússal töltött cékla

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 közepesen főtt cékla
  • 70 dkg darált marhahús
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • 0,5 dl olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • őrölt bors
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl zöldségleves
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A főtt céklákat meghámozzuk, az aljukat egyenesre vágjuk, és kiskanállal kivájjuk a közepüket.

A hagymát finomra vágjuk, és forró olajban megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, a darált húshoz adjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk, borsozzuk, apróra vagdalt petrezselyemmel, zellerzölddel fűszerezzük, majd belekeverjük a tojást. Ezt jól összedolgozzuk, és a sóval, borssal fűszerezett céklákba töltjük. Olajozott tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a mártáshoz a tejszínt a zöldséglevesbe öntjük és felforraljuk, ajd beleszórjuk a reszelt füstölt sajtot, és kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor a sült-töltött céklákat tányérra fektetjük, aprított petrezselyemmel megszórjuk, és körbelocsoljuk a mártással.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss