hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas pogácsa IV.

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál liszt
  • kevés tej
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál só
  • A hajtogatáshoz:
  • 20 dkg vaj
  • A díszítéshez:
  • napraforgómag
  • lenmag
  • szezámmag
  • fenyőmag

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és 2 teáskanál liszttel a tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt, a 2 egész tojást, a sót összekeverjük, majd a liszttel és a felfutott élesztővel laza tésztává gyúrjuk.

Ezután deszkán kinyújtjuk, és rákenünk 20 dkg olvasztott vajat, majd 10 perces pihenőkkel 3-4-szer hajtogatjuk.

Kb. 2 óra kelesztés következik, majd ismét kinyújtjuk, tetejét bekockázzuk, szaggatjuk, és tojással megkenjük.

Napraforgó-, len-, szezám- és fenyőmaggal, esetleg köménymaggal díszítjük, meleg sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss