Elkészítés: A csirkemellet kicsontozom, vékony szeletekre vágom és besózom. Rövid állás után lisztbe, tojásba, reszelt sajba forgatom. Egy jénai tálat kibélelek szalonnaszeletekkel, belerakom a panírozott csirkemellet, majd sajtszeleteket borítom be. Ezt újabb réteg szalonna, majd hús és sajt követi addig, amíg tart az anyagokból. De 3 rétegnél ne legyen több. Ha kész, a tetejére sóval, fokhagymával ízesített tejfölt öntünk, szétterítjük, és fóliával lefedve 45 percig sütjük, utána a tetejét a fólia nélkül pirítjuk. Ha elkészült, úgy szeleteljük mint a tortát.
A tejfölös gombamártáshoz a gombát vékony szeletekben olajon megpirítjuk, kechuppal ízesítjük, összeforraljuk, és tejföllel felengedjük.
Bármilyen körettel fogasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre