Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Új szabályok az Aldinál: akár ki is tilthatnak az üzletből, ha nem vagy együttműködő

default user icon
MME
A legtöbb vásárlót frusztrálja az az új szabályozás, amit már több Aldi-üzletben is bevezettek. A diszkontlánc ugyanis külön biztonsági őröket vett fel azzal a céllal, hogy a boltba betérő vásárlók táskáját, szatyrát átvizsgálják. Akik nem fogadják el a vásárláshoz kötött új feltételeket, azokat nem szolgálhatják ki az eladók, továbbá a boltból is kitiltják őket Nagy Britanniában.

Úgy tudni, hogy a brit Aldi azért volt kénytelen bevezetni az új kontrollt, mert az utóbbi időben nagyon megszaporodott a bolti lopások száma. A diszkontlánc egyik munkatársa a The Mirrornak elmondta, hogy az új szabályozást éppen a múlt héten vezették be, az ezzel járó ellenőrzést nem az Aldi munkatársai, hanem az erre a célra felvett biztonsági őrök végzik. Az is kiderült, hogy ha a vásárló ellenszegül az új biztonsági procedúrának, akkor bizony nemcsak megtagadják kiszolgálást, hanem ki is tiltják az adott üzletből. Ha mindez nem lenne elég, akkor arra is érdemes felkészülni, hogy fizetés után, a boltból kifelé menet is feltarthatják a vevőt, ha valamilyen oknál fogva felmerült a lopás gyanúja.

A brit lap megkereste az áruházlánc egyik képviselőjét is, aki a következőket mondta a szigorításról: „Ezek az új szabályok nem minden üzletünkre vonatkoznak. A diszkontlánc minden boltja maga dönthet arról, hogy bevezeti-e a március óta már több áruházunkban is működő táskavizsgáló kontrollt." A képviselő hozzátette, hogy szigorúan csak azokra a táskákra vonatkozik az ellenőrzés, amiket a britek a bevásárláshoz visznek magukkal. Így az őrök a hátizsákok, kistáskák, bőröndök vagy ridikülök átvizsgálására nem szólíthatják fel a vásárlókat.

Az Aldi, ahogyan több másik szupermarket is, más egyéb módszerekkel is igyekszik visszaszorítani a lopások számát. Közülük ismerős lehet számunkra is például a blokkos kiléptetés, de előfordulhat, hogy korlátozzák a polcokon lévő árucikkek számát, melyekre több biztonsági címkét helyeznek.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek