Időről időre felkerülnek a közösségi média felületeire elképesztően jó konyhai trükkök, praktikák, amelyek megkönnyítik az életünket. Most épp egy olyan videóra bukkantunk az Instagramon, amelyben egy szakács-gasztroblogger, Luana Salgueiro bemutatja, hogyan készítsünk lágy tojást szilikon muffinformában. Igen, jól olvastad, lágy tojást muffinformában! A videót eddig több mint 316 ezren kedvelték, és több mint kétezren kommenteltek alá
Azon túl, hogy elképesztően mutatós lesz a végeredmény, a sokak által gyűlölt tojáspucolást is megúszhatod ezzel a módszerrel.
Így készítsd el a tökéletes lágy tojást:
- Állíts néhány szilikon muffinformát egy lábasba, tölts köréjük annyi vizet, hogy az körülbelül a 3/4-ükig érjen.
- Üss egy-egy tojást a muffinformákba, és kezd el forralni a vizet.
- Amikor már forr a víz, és kezd a tojások széle megszilárdulni, hintsd meg őket ízlés szerint sóval és borssal, majd fedd le a lábast a tetejével, és főzd készre a tojásokat 2 perc alatt. Így a tojásfehérje szépen megszilárdul, a sárgája viszont folyós marad, és lehet kenyérrel tunkolni. Nyami! (Ha a kemény tojást kedveled, a lábas lefedésétől számítva 6 percig főzd a tojásokat.)
(Borítókép: Shutterstock)