Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezt meglátod, ezentúl csak így készíted majd a lágy tojást!

default user icon
MME
Te is imádod a lágy tojást, de utálod a macerás tojáspucolást? Akkor van számodra egy szuper tippünk, amit az Instagramról lestünk el. Görgess tovább, és nézd meg!

Időről időre felkerülnek a közösségi média felületeire elképesztően jó konyhai trükkök, praktikák, amelyek megkönnyítik az életünket. Most épp egy olyan videóra bukkantunk az Instagramon, amelyben egy szakács-gasztroblogger, Luana Salgueiro bemutatja, hogyan készítsünk lágy tojást szilikon muffinformában. Igen, jól olvastad, lágy tojást muffinformában! A videót eddig több mint 316 ezren kedvelték, és több mint kétezren kommenteltek alá

Azon túl, hogy elképesztően mutatós lesz a végeredmény, a sokak által gyűlölt tojáspucolást is megúszhatod ezzel a módszerrel.

Így készítsd el a tökéletes lágy tojást:

  1. Állíts néhány szilikon muffinformát egy lábasba, tölts köréjük annyi vizet, hogy az körülbelül a 3/4-ükig érjen.
  2. Üss egy-egy tojást a muffinformákba, és kezd el forralni a vizet.
  3. Amikor már forr a víz, és kezd a tojások széle megszilárdulni, hintsd meg őket ízlés szerint sóval és borssal, majd fedd le a lábast a tetejével, és főzd készre a tojásokat 2 perc alatt. Így a tojásfehérje szépen megszilárdul, a sárgája viszont folyós marad, és lehet kenyérrel tunkolni. Nyami! (Ha a kemény tojást kedveled, a lábas lefedésétől számítva 6 percig főzd a tojásokat.)

 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss