Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós lepény VI.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • annyi tejföl, hogy jól gyúrható legyen (kb. 1 evőkanál)
  • A töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg mazsola
  • 2 csomag vanílliás cukor
  • szükség szerint búzadara
  • 5 db tojásfehérje habbá verve, a túrót lazítani

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe tesszük, meghintjük grízzel (vagy édes morzsával). A töltelékhez kikeverjük a tojássárgákat a cukrokkal, majd krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a mazsolát és a habbá vert fehérjéket. A tésztán egyenletesen elosztjuk, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha kicsit hűlt, meghintjük porcukorral.

Megjegyzés

Amikor a túróhoz adjuk a tojáshabot, óvatosan keverjük, ne törjük az anyagot. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek

Friss