hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-diós zserbó

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós laphoz:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 3 evőkanál tejföl
  • A sárga laphoz:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg margarin
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1-1,5 evőkanál tejföl
  • A túrótöltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A lapokra:
  • 20 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió (dejó is használható)
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál étolaj
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük, hűtőben 1 órát pihentetjük. A sárga lap hozzávalóit is összegyúrjuk.

Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, megszórjuk a darált dió felével, rátesszük a hűtőből kivett, kinyújtott egyik barna lapot, megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval. A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra fektetjük, végül befedjük a másik barna lappal.

35-40 percig sütjük, és amikor kihűlt, csokival bevonjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss