Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró torta (nagyobb tortaforma)

60 perc
rafinált
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • Tészta: 3 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkás kanál vaj a sütőforma kenéséhez
  • Krém 1. rész:
  • 2 csomag tejszínpor
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • Krém 2. rész:
  • 2 púpos kávéskanál zselatin
  • 4 evőkanál cukor
  • 1,5 dl víz
  • Gyümölcs-zselatin:
  • 2 db gyümölcs zselatin
  • 4-5 csapott evőkanál cukor
  • 20 dkg darabokra vágott gyümölcs (pl. eper)

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és fokozatosan adjuk az előző masszához, végül a tojások keményre vert habját adagoljuk hozzá, majd az egészet a kivajazott formába öntjük. Forró sütőbe tesszük és 5 perc után a lángot közepesre vesszük. Ha megsült, kiöntjük a formából és hagyjuk kihűlni. A formát kimossuk és a kihűlt piskótát visszahelyezzük. A krém 1. részénél leírt 2 db tejszínporból kemény habot verünk a tasakon található leírás szerint.A túrót összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és vaníliával. A krém 2. részénél leírt mennyiségű étkezési zselatint a cukorral összekeverjük, ráöntjük a vizet és állandó kevergetés mellett felfőzzük. Ha langyosra kihűlt, hozzákeverjük a túróhoz, majd ezt a masszát a felvert tejszínhez. Botmixerrel egyenletesre keverjük. A masszát ráöntjük a kihűlt piskótára, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Ezután darabokra vágott gyümölcsöt (epret) rakunk a tetejére. A gyümölcszselatint a tasakon található leírás szerint a cukorral összekeverjük és állandó kevergetés mellett 4-5 dl vizet vagy a lecsurgatott gyümölcs levét adjuk hozzá. Folytonos keverés közben forrástól számítva 1 percig főzzük. Utána 8-10 percig állni hagyjuk, majd amikor kezd sűrűsödni, a torta közepétől kiindulva a felületre csurgatjuk. Az egészet visszatesszük megszilárdulni a hűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss