Előkészítés: 8 db palacsintát sütünk.
Elkészítés: A mazsolát leöblítjük langyos vízzel, lecsöpögtetjük, és tálba tesszük. Meglocsoljuk 2 evőkanál meleg vízzel és a brandyvel, és egy órán át áztatjuk. Az öntethez darabokra tördeljük a csokoládét, és a vajjal gőzfürdőben felolvasztjuk. Hozzáöntjük a tejet, jól összekeverjük, és melegen tartjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Meghámozzuk a banánokat, karikára vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a banánt. A palacsintákat megtöltjük a banándarabokkal és a lecsöpögtetett mazsolával. Feltekerjük, tányérokra tesszük, a csokoládéöntettel meglocsoljuk, porcukorral meghintjük, és mentalevelekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag (2 db): 966 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre