Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött jércemell burgonyás bundában

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A jércemellet nyitott szeleteléssel megvágjuk, klopfolóval lazítjuk, ízesítjük, fűszerezzük, majd belehelyezzük a hasábokra vágott füstölt sajtot, kolbászt és csemege uborkát, majd összehajtjuk.

A burgonyát nyersen lereszeljük, összekeverjük a reszelt trappista sajttal, a tojással és a liszttel, majd kevés szódavízzel tejszín sűrűségűre keverjük. A betöltött húst lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, felhevített olajban aranybarnára sütjük.

Közben a rizst megmossuk, leszárítjuk, majd zsiradékban üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, ízesítjük sóval, felengedjük lobogó forró vízzel, belehelyezzük a vöröshagymát, és fedővel lefedve készre pároljuk.

Tálaláskor fagyiskanállal rizspuffancsokat formálunk, és mellé helyezzük a felszeletelt jércemellet.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek