Elkészítés: A töltelékhez a kenyeret kockára vágom, és tejbe áztatom kb. 20-30 percre. Egy fej hagymát apróra felkockázok. A bacont is vékonyka csíkokra szeletelem. Mindkettőt egy kis olajon megpirítom. Egy tálba teszem a tejben felázott, kicsavart kenyeret, beleütöm a tojást, megfűszerezem a zsályával (egy jó teáskanál), majorannával, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, kevés csirke fűszersóval, konyhasóval. Beleteszem a szalonnás hagymát és a zúzott fokhagymát. Kézzel jól összedolgozom a keveréket a kenyérdarabákat jól szétnyomkodva.
A csibéket folyó vízben átmosom. Beleteszek a hasukba néhány vajdarabkát. Beletöltöm a kész tölteléket (nem kell nagyon szorosan), ha szükséges, fokpiszkálóval összetűzöm őket, hogy ne folyjon ki sülés közben. A csibéket kívül befűszerezem csirke fűszersóval (esetleg más fűszer is lehet tetszés szerint). A maradék töltelékből a tepsiben kis hamokat készítek. A tepsit jól kiolajozom mindenhol. Belefektetem a csibéket hassal felfele, a szárnyuk a hasukra feküdjön, hogy ropogósra sülhessen. A meghámozott és felkockázott almákat dúsan köréjük egyengetem a tepsiben, a megpucolt és kettévágott 3 gerezd fokhagymát közéjük illesztgetem. A csirkékre kis vajdarabkákat teszek elszórtan. A sütőt kb. 200 fokra előmelegítem.
A tepsibe a csibék alá öntök kevéske sört vagy fehérbort, és lefedem egy akkora fóliával, amekkora a tepsi. Így sütőm jó fél órát vagy 40 percet. Utána az alufóliát leveszem, és időnként locsolgatva az alkohollal még sütöm újabb 30-40 percet. Az utolsó 20 percben kiveszem a tepsit, és egy kenőtollal vékonyan átkenegetem egy kevéske mézzel a csibéket, hogy még jobban megpiruljanak.