Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros tökfőzelék rántás nélkül

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyalult tököt 1 liter forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk és 2-3 percig főzzük. A tököt leszűrjük és a főzővizet félretesszük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát,  a TV paprikát és fokhagymát olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük 2 dl főzőlével, és 10 percig főzzük. Ha megfőtt egy botmixxerel pürésítjük, majd 5 dkg hideg vajat és 2 ek tejfölt adunk hozzá és tovább turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint almaecettel is ízesíthetjük. Ha kell egy kis főzőlével higítjuk.
  3. A friss kaprot apróra vágjuk és a tökkel együtt a pürésített alapba helyezzük, forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről.
  4. A sütni való kolbászt megszurkáljuk, kevés olívaolajon megsütjük. A sütés vége fele friss rozmaringot szórunk mellé.
  5. Levesszük a tűzről. Dobunk mellé egy ek vajat, és megszórjuk füstölt, édes nemes paprikával, és gyors mozdulatokkal az egészet elkeverjük.
  6. A főzeléket tányérba szedjük, a kolbászt ráhelyezzük és a füstös-rozmaringos paprikás vajjal meglocsoljuk. Friss kenyeret kínálunk mellé.

Így készítheted el a Kapros tökfőzeléket rántás nélkül! >>>

9 KÖNNYŰ FŐZELÉK, AMI IGAZÁN JÓLESIK TAVASSZAL! >>>

AZ EZERARCÚ TÖK - ÍME A LEGJOBB receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss