Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Van rosszabb a kirepedt bejglinél – ezt a hibát ne kövesd el!

default user icon
MME
Ha elhatározzuk, hogy karácsonykor bejglit sütünk, az első pillanattól fogva attól rettegünk, hogy kireped a feltekert rúd. Pedig van, ami többet árt a kedvenc ünnepi desszertünknek.

Bár a teljesen kifogástalan bejgli tényleg az, amelyik repedésmentes, nem egy apró hasadás fogja elrontani az ízélményt. Sokkal nagyobb gond, ha fojtós, száraz a tészta. Úgyhogy adunk is pár tippet, hogy ezt elkerüld, és idén a legomlósabb, legfinomabb desszertet tálalhasd.

 

Kár a gőzért!

A sütéskor a bejgli belsejében felszabaduló gőz felelős a repedésért, de jótékony hatása is van: ettől lesz puha, szaftos a tészta. A repedés ellen szúrjunk néhány apró lyukat a feltekert tésztába, itt távozni tud a felesleges gőz. Egyúttal arra is figyeljünk, hogy a két végét jól zárjuk le, nehogy túl sok gőz szökjön el, és kiszáradjon a tészta.

Ne süsd túl!

Az is árthat a tésztának, ha nem a megfelelő körülmények között sül. Két dolog fontos: a hőmérséklet és az idő. Ha túl magas fokon sütjük a bejglit, akkor könnyen kiszáradhat belül a tészta, ráadásul a tojás a külsején megég. Így élvezhetetlen lesz a sütemény. Az idő ugyanennyire meghatározó tényező, a bejgli tésztája körülbelül 30 perc alatt megsül, ennél tovább nem szabad a sütőben hagyni.

Ha ezekre odafigyelünk, biztosan mennyei lesz a karácsonyi bejgli. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni. Íme, a recept!

A tökéletes bejgli >>> 

 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss