Elkészítés: Palacsintát készítünk, de sósat, aminek szép vékonynak kell lennie. A paradicsomot robotgépben összezúzzuk fokhagymával, sóval, zellerrel. Készítünk fehérmártást is. Kevés vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sóval ízesítjük, és közepes sűrűsségűre főzzük. A darált húst kiolajozott teflon serpenyőben fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük borssal, majorannával, sóval, megszórjuk pirospaprikával. Kevés vizet öntünk alá, és készre főzzük.
Egy tepsit kivajazunk, és lerakjuk a palacsintákat. Erre kerül a darált hús, az apróra darabolt mozzarella sajt. Teszünk rá egy keveset mindkét szószból, és folytatjuk a rétegezést, amíg van hozzávaló. A tetejét először a fehér mártással, majd a paradicsommal öntjük le. Meghintjük reszelt sajttal, apró vajdarabokat szórunk rá, és sütőben (240 fok) addig sütjük, amíg a sajt kicsit ropogósra sül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre