Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat 3 részre osztjuk. Első részével egy tűzálló, magasfalú edényt kikenünk (pl. Pataki tál, cserépedény). Ebbe rakjuk a csirkét, alulra a nagyobb, felülre a kisebb darabokat. A kolbászt felkarikázva a csirkére tesszük.
Rászórjuk a zöldborsót, a petrezselymet és a vaj 2. részét. A tejszínt, a tejfölt, a reszelt sajtot összekeverjük. Az almát meghámozzuk, darabokra vágjuk, és azt is a keverékbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített szósszal beborítjuk a csirkét. Meghámozunk kb. 1 kg burgonyát, felkarikázzuk, és az egész tetejére tesszük. Újra sózzuk, borsozzuk, és a vaj 3. részét rámorzsoljuk. Az edényt lefedve, előmelegített sütőben tartaléklángon egy órát sütjük, majd a tetejét levéve, a burgonyát pirosra pirítjuk. Salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre