A tepsis pizza tésztájához a lisztet elkeverjük a porélesztővel és a sóval.
Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd alaposan eldolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha már nem ragad és ruganyos.
A pizzatésztát letakarva fél órára langyos helyre tesszük pihenni, kelni.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, vagy sütőpapírral béleljük. Belesimítjuk a megkelt tésztát. Vékonyan megkenjük a paradicsomszósszal, majd meghintjük sóval és az oreganóval.
Ráhalmozzuk az előzőleg megpirított szalonnát, és rátesszük a felkarikázott lila hagymát, majd a kolbászkarikákat. Megszórjuk kukoricával, majd reszelt sajttal.
A forró sütőben toljuk a pizzatésztát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon kiadós étel. Akár vacsorára, akár bármilyen leves után ebédre kitűnő. Természetesen az alaptésztát bármilyen feltéttel készíthetjük, hús nélkül, paradicsomszeletekkel, sajttal is. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!