Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes gesztenyebomba II.

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy gömbölyű jénai vagy üvegtálat kibélelünk alufóliával. Átgyúrjuk a gesztenyemasszát, és rányomkodjuk az alufóliával bélelt tálra.

Egy keverőtálba tesszük a rumba áztatott mazsolát és a 2 evőkanál porcukrot. A tejszínt félig felverjük, és hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, majd tovább verjük. Ha kész, ezt is beletöltjük a tálba.

20 perc múlva, mikor megszilárdult, a tetejére tesszük a méretre vágott piskótát. Hűtőbe tesszük másnapig.

Óvatosan kiborítjuk, alulra kerül a piskóta, óvatosan levesszük róla az alufóliát, és leöntjük olvasztott tortabevonóval, majd visszatesszük a hűtőbe.

Forró vízbe mártott késsel tortaszerűen
szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss