Tejfölös-sonkás csiga

60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 2 ek étolaj
  • 1 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 dl langyos víz
  • A feltéthez(töltelékhez):
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Kidagasztjuk, majd 20 perc pihentetés után kinyújtjuk téglalap alakúra.
  2. Még pihen a tésztánk, kikeverjük a tejfölt a fokhagymával, fűszerekkel és a reszelt sajttal.
  3. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejfölös szószunkkal, feltekerjük, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szép színt nem kap a teteje. Kis hűlés után már tálalhatjuk is!

 A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>>

CSIGA - A KAKAÓS, A FAHÉJAS ÉS A TÖBBIEK - VÁLOGATÁS >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss