Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Adj fahéjat a virágföldhöz - elképesztő, mit tesz ez a fűszer a növényekkel!

default user icon
MME
A fahéj ízét és illatát nagyon sokan szeretik, ismertek az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai is - ám azt, hogy a növényeinkkel mit tesz némi fahéj-infúzió, az kevésbé közismert. Pedig ez az egyszerű, minden háztartásban megtalálható fűszer valóságos csodaszer, ha kertészkedésre kerül sor.

Minden hobbikertész tudja, milyen az, amikor a nagy gonddal és legjobb tudása szerint felnevel egy növényt, ami egyik nap még ereje teljében van, másnap pedig marokszámra hullajtja a leveleit, megbarnul szára, és szép lassan elenyészik. Ilyenkor számos praktikával lehet és kell is próbálkozni - ilyenkor jön képbe mindenki kedvence, a jó öreg fahéj! Tudjuk, hogy a fahéj számos jótékony hatással bír a szervezetünkre, de nem is gondolnánk, a növényekkel mit tesz!

  • elűzi a parazitákat
  • felgyorsítja a virágok növekedését
  • a virágföldet táplálja

A fahéj megvédi a növényt a kártevőktől, sőt a paraziták fertőzésétől is, felgyorsítja a virágok növekedését, és hasznos anyagokkal dúsítja a virgáföldet.

Így használd a fahéjat ültetéskor!

Kétféle képpen alkalmazhatjuk a fehéjat: 

  • átültetéskor a virágföldhöz keverjük
  • vagy, ha teljességgel szükségten az átültetés, mert pár hónapja volt földcsere, akkor az is elég, ha a felszínt meghintjük vele, mivel a locsolás során a fahéj bejut a földbe, ésígy fejti ki jótékony hatását!

Ezek is érdekelhetnek

Friss